LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski cere o apărare fiabilă pe termen lung pentru protejarea coridorului de cereale

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski cere o apărare fiabilă pe termen lung pentru protejarea coridorului de cereale

Este a 252-a zi de la începutul războiului în Ucraina. Volodimie Zelenski afirmă că este nevoie de o apărare fiabilă pe perioadă lungă de timp pentru coridorul prin care au loc exporturile de cereale ce pornesc din Ucraina.

Zelenski cere o apărare fiabilă pentru apărarea coridorului de cereale FOTO Profimedia

UPDATE 05:40 27 de atacuri rusești asupra a peste 20 de așezări în Ucraina

Forțele armate ruse au efectuat 27 de atacuri folosind rachete cu lansare multiplă asupra a peste 20 de așezări din Ucriana, potrivit Statului Major al armatei ucrainene.

"Amenințarea unor noi lovituri și a utilizării de drone de atac rămâne, în special, de pe teritoriul republicii Belarus", precizează Statul Major ucrainean.

UPDATE 02:00 Zelenski cere o apărare fiabilă pe termen lung pentru apărarea coridorului de cereale

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că este nevoie de o apărare fiabilă pentru coridorul prin care are loc exportul de cereale din porturile ucrainene.

Liderul ucrainean a afirmat că în prezent navele cu cereale părăsesc porturile ucrainene datorită eforturilor depuse de Națiunile Unite și Turcia care mențin coridorul deschis și funcțional, însă consideră că este nevoie de o apărare fiabilă pe termen lung.

Dar este nevoie de o apărare fiabilă și pe termen lung pentru coridorul de cereale. Rusia trebuie să fie în mod clar conștientă că va primi un răspuns dur din partea lumii la orice măsuri de întrerupere a exporturilor noastre de alimente. În mod clar, în joc sunt viețile a zeci de milioane de oameni.”, a declarat Zelenski, potrivit Hotnews .

UPDATE 00:00 87.000 de ruși au fost mobilizați și trimiși pe frontul din Ucraina

Ministrul rus al Apărării Serghei Soigu a afirmat că mobilizarea parțială s-a încheiat. 300.000 de ruși au fost chemați sub arme, dintre care 87.000 au fost trimiși pe frontul din Ucraina.

„Din cei 300.000 chemați în cadrul mobilizării parțiale, 87.000 au fost trimiși în zone de luptă în care se desfășoară acțiunile din cadrul operațiunii militare speciale (SVO)”, a declarat Serghei Șoigu.

Atacurile rusești pot lăsa fără curent regiunea Kievului timp de 2 săptămâni

Regiunea Kievului ar putea rămâne o perioadă lungă de timp fără acces la electricitate dacă rușii continuă să bombardeze infrastructura, afirmă șeful administrației militare regionale, Olekii Kuleka, potrivit Libertatea .

După 10 octombrie, situația s-a schimbat serios, armata rusă a început să ne distrugă intenționat infrastructura energetică, ceea ce este critic. Înțelegem că regiunea Kiev devine din nou un avanpost al orașului Kiev. Ei lovesc aici direct astfel încât Kievul să rămână fără lumină”, a spus Oleksiy Kuleba.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

3 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

4 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

5 Judecați voi...